MOOG SOFTWARE


Mariana Bass Synthesizer

Mariana is een nieuwe softwaresynthesizer voor basgitaar van Moog Music die de diepste diepte van low-end toon en gewicht kan bereiken.

 • Voor macOS 11.7 Intel Core i7 2.5GHz of Apple Silicon of nieuwer, standalone en plug-informaten VST3, AudioUnits en Pro Tools AAX
 • Windows 10 64-bits Intel Core i7 2.5GHz-systemen of nieuwer, standalone en plug-informaten VST3 en Pro Tools AAX
 • iPadOS 14.4 of nieuwer op iPad, standalone en als AUv3-plug-in
 • On Windows en macOS, een enkele gebundelde installer met standalone en VST3, AudioUnit en Pro Tools AAX plugins
 • Op iPadOS, programma met AUv3-plugin
 • iPadOS installatie via de Apple App Store
 • macOS en Windows installatie:
  • Download het installatieprogramma van je Moog Software Account.
  • Uitpak het installatieprogramma.
  • Dubbelklik op het installatieprogramma om het installatieproces te starten.
  • Activeer via de ingebouwde licentie dialoog.

Over Mariana, het nieuwste software-instrument van Moog

Geboren uit de diepten van Moog Music's nalatenschap in bassynthese, blaast Mariana nieuw leven in elektronische geluidsontwerptechnieken voor de moderne speler of producer.

Mariana is een krachtige creatieve metgezel en is ontworpen voor intuïtieve audio layering en processing, waarbij de ziel van Moog bas wordt samengevoegd met gebruiksvriendelijke technologie voor alle digitale makers. Mariana is geoptimaliseerd voor levendige basgeluiden en nodigt gebruikers uit om genresoverstijgende tonen te kiezen, eenvoudig modulatiepaden te vormen om complexe timbres te creëren en aparte geluiden te creëren die perfect passen in elke mix met ingebouwde effecten en compressie.

Mariana is een synthesizer met twee lagen, waarmee je twee compleet verschillende synthesizergeluiden kunt mixen die elkaar dynamisch kunnen aanvullen of duofoon kunnen worden gespeeld. Elke laag is opgebouwd rond twee oscillatoren met precieze en inventieve regelaars om je bastoon door een mix te laten klinken en op te laten vallen tussen de rest, met een sub-oscillator die nog meer low-end gewicht toevoegt. Met twee resonante Moog-filters en een derde filter speciaal voor de sub-oscillator kun je je geluid vormgeven, warmte toevoegen terwijl je hoge frequenties wegrolt of de resonantie verhoogt voor extra bite. Met stereo-oscillatoren en crossover-filterfunctionaliteit is Mariana geoptimaliseerd voor het snel afstemmen van stereocontent, terwijl tegelijkertijd een krachtig mono basfundament behouden blijft.

Bas en meer: Gebruik Mariana Leads, Percussie en Effecten

Warme buizen-, tape- en overdriveverzadiging en een strakke compressor geven je baslijnen extra stevigheid en lijm, terwijl een verhelderende real-time meetsectie je in staat stelt je geluiden te monitoren en af te stemmen op een professionele standaard. Flexibele ingebouwde delay- en choruseffecten werken op aparte lagen en kunnen het stereobeeld van je geluiden uitbreiden terwijl je een solide monosignaal met hoogdoorlaatfilters behoudt. Of je nu je eigen basklanken vanaf nul ontwerpt of een van de 200 meegeleverde presets als uitgangspunt gebruikt, Mariana is een toegankelijke en veelzijdige tool voor elke moderne productieomgeving. En hoewel Mariana is geoptimaliseerd voor bas, is het volledig in staat om sterke leads, pittige percussie en multidimensionale effecten te produceren, waardoor het mogelijk is om een heel nummer te maken met dit ene instrument.

Mariana's intuïtieve gebruikersinterface is ontworpen voor een snelle en efficiënte workflow, terwijl het volledig is uitgerust met drie LFO's, drie enveloppen en twee random generatoren per laag. In combinatie met een creatieve en extreem diepe modulatie-editor blinkt Mariana uit in diepgaand geluidsontwerp en geluiden die dynamisch evolueren in de loop van de tijd. Bijna elke parameter van Mariana kan intern worden gemoduleerd via MIDI, MPE en virtuele CV om een onderling verbonden ecosysteem in je DAW te bouwen. Met een geoptimaliseerde, aanpasbare gebruikersinterface, een expressief schermtoetsenbord voor iPad en standalone desktopversies, en naadloze integratie in elke DAW (digital audio workstation), is Mariana de meest toegankelijke manier om het onmiskenbare Moog basgeluid aan je producties toe te voegen.

Mariana breidt uit op klassieke Moog bas

Mariana bevat alle gereedschappen die nodig zijn voor het creëren van diepe, pulserende, professionele basgeluiden en meer. Toonlaag, parallelle filtering, cross-overregeling, verdubbeling en ontstemming, compressie, dynamische verzadiging en chirurgische stereoplaatsing zijn allemaal ingebouwd in Mariana voor gestroomlijnde, opvraagbare toegang tot je favoriete basketen, zonder dat je extra processors hoeft in te laden.

Moderne Moog bas

Mariana put uit de lijn van klassieke Moog basinstrumenten (Minimoog Model D, Minitaur) om een nieuwe bassynthesizer te leveren met geavanceerde functies voor het vormgeven van krachtige baslijnen.

Dubbele lagen

Twee afzonderlijke synthesizerlagen maken complementaire geluidsstapelingen of onafhankelijk duofoon spel mogelijk dat kan worden gemixt.

Diepe modulatie

Een uitgebreide reeks modulatiebronnen, -bestemmingen, -controllers en -functies met een diepe modmatrixeditor maken complexe modulatie van bijna elke parameter van Mariana mogelijk.

Intuïtieve interface

Een mooie, aanpasbare en gebruiksvriendelijke interface geeft je moeiteloze controle over je basgeluiden.

Meting en compressie

Met de ingebouwde effecten, compressie en meting kun je je basgeluiden kracht bijzetten en afstemmen op een professionele standaard.

Interconnectiviteit

Mariana kan samenwerken met de Moogerfooger Effects Plug-ins via virtuele CV, waardoor je een modulair Moog-ecosysteem creëert in je DAW.

Flexibiliteit

Mariana kan worden gebruikt als een plug-in binnen je DAW, als een standalone app die je kunt bedienen via MIDI zonder dat je een DAW nodig hebt, en als een iPad app met een expressieve on-screen keyboard controller.

Bibliotheek met presets

Een uitgebreide bibliotheek met presets voor een breed scala aan muziekstijlen en genres biedt gebruikers een startpunt om direct aan de slag te gaan met muzikale creaties of om standaard presets om te zetten in iets compleet unieks.

Ontdek de geluiden van Mariana

Of je Mariana nu gebruikt op iOS, macOS of Windows, elke speler met elk ervaringsniveau kan aan de slag met het instrument door de 200 meegeleverde presets te verkennen.

Deze geluiden, die genres en stijlen omvatten die geschikt zijn voor elke maker, zijn professioneel ontworpen door ons interne productteam en elektronische artiesten zoals Kyle Hall, Erin Barra, Bad Snacks en Lisa Bella Donna.De functies van Mariana verkennen

Leer Mariana kennen met vier begeleide tutorials in de Moog Demo Library. Elke demonstratie belicht een unieke manier om Mariana te gebruiken als zelfstandig instrument of binnen een multi-effectomgeving in veelgebruikte DAW's zoals Ableton.

NEWSLETTER